Verblijfsvergunning start-up

Verblijfsvergunning voor buitenlandse start-up

Vanaf januari 2015 kunnen ambitieuze ondernemers van buiten de EU een tijdelijke verblijfsvergunning voor Nederland aanvragen. Met een verblijfsvergunning als ‘start-up’ krijgen ambitieuze starters een jaar de tijd om in Nederland een innovatieve onderneming te starten.

Met een verblijfsvergunning als ‘start-up’ krijgen ambitieuze starters een jaar de tijd om in Nederland een innovatieve onderneming te starten. Een voorwaarde is dat de startende ondernemer samenwerkt met een betrouwbare begeleider (facilitator) in Nederland (lees meer over de voorwaarden).

Hoe de regeling werkt
De regeling is bedoeld voor ambitieuze startende ondernemers van buiten de Europese Unie. De verblijfsvergunning is maximaal één jaar geldig. In dat jaar krijgt de startende ondernemer de gelegenheid om een onderneming te starten op basis van een innovatief product of innovatieve dienst. Na een jaar kan de startende ondernemer zijn vergunning verlengen op grond van de regeling voor zelfstandig ondernemers. Hierbij moet de startende ondernemer voldoen aan de normale voorwaarden die horen bij de zelfstandigenregeling. Voor een overzicht van de voorwaarden die hierbij horen, kijk op de website van de IND. Het verlengen van de verblijfsvergunning op grond van de startup-regeling is niet mogelijk.

 

HulsbosKlatt is de financiële, administratieve en fiscale specialist voor iedere zelfstandige [zorg]-ondernemer. Wij houden je dus graag op de hoogte van ontwikkelingen in je vakgebied. Neem voor meer informatie over dit onderwerp contact met ons op!